logo

Vasile Bolea: Vom face din protecția socială o prioritate a administrației Chișinăului


https://www.ipn.md/ro/vasile-bolea-vom-face-din-protectia-sociala-o-prioritate-8012_1100234.html

„Vom face din protecția socială o prioritate a administrației municipiului Chișinău. Noi suntem hotărâți să oferim sprijinul necesar familiilor și bugetarilor care se află în dificultate”. Este una dintre promisiunile făcute de către candidatul la funcția de primar al capitalei, deputatul Vasile Bolea, de la Partidul politic „Renaștere”, transmite IPN.

Vasile Bolea susține că echipa sa va acorda un sprijin financiar pentru ceremoniile de botez ale fiecărui nou-născut. Și anume 21 de mii de lei pentru botezul primului copil, 25 de mii de lei pentru botezul celui de-al doilea și 30 de mii de lei pentru botezul celui de-al treilea. Potrivit lui, aceasta va fi o modalitate de a marca evenimentele importante din viața familiilor.

„Vom acorda o alocație unică în valoare de 2000 de lei pentru fiecare copil din ciclul primar pentru a acoperi costurile necesare începerii anului școlar. În plus, vom crea programe educaționale pentru părinți și cercuri de creație pentru copii pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile”, susține candidatul.

Acesta mai promite să majoreze numărul de beneficiari de compensații pentru perioada rece a anului, de la 30 la 60 de mii de persoane. La fel, să acorde compensații în perioada rece a anului pentru toți angajații din sistemul educațional și medical din municipiu.

„Vom contribui și ne vom asigura că personalul medical din municipiul Chișinău este plătit corect și competitiv pentru munca lor valoroasă. Aceasta va contribui la menținerea și îmbunătățirea calității serviciilor medicale din oraș.  Vom crea un sistem de beneficii pentru angajații din învățământ pentru a-i motiva să rămână în sistem”, mai spune Vasile Bolea.