logo

Valeriu Streleţ merge astăzi la Washington să se vadă cu reprezentații FMI


https://www.ipn.md/ro/valeriu-strelet-merge-astazi-la-washington-sa-se-vada-cu-reprezentatii-fmi-7965_1022816.html

Prim-ministrul Valeriu Streleț i-a comunicat Victoriei Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, despre măsurile întreprinse şi interesul Guvernului de a pregăti, în termene restrânse, condițiile necesare pentru lansarea negocierilor şi semnarea unui memorandum cu Fondul Monetar Internațional. Discuțiile privind acest subiect urmează a fi continuate în cadrul deplasării premierului la Washington D.C., astăzi, 1 octombrie, unde va avea o serie de întrevederi cu reprezentanții FMI, transmite IPN.

Guvernul informează că cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii referitor la modalitățile optime de depăşire a provocărilor cu care se confruntă Moldova. De asemenea, au discutat şi despre acțiunile preconizate de autoritățile moldoveneşti şi sprijinul ce ar putea fi acordat de SUA în promovarea rapidă a reformelor necesare.

Un subiect al discuțiilor l-a constituit securitatea energetică a Republicii Moldova şi prioritățile Guvernului în acest sens, în special la capitolul ce ține de construcția unor noi interconexiuni electrice şi a gazoductului Ungheni-Chişinău.

De asemenea, Valeriu Streleț şi Victoria Nuland au abordat o serie de aspecte ce se referă la problematica transnistreană şi securitatea regională.