logo

Valeriu Munteanu solicită României să construiască o centrală termoelectrică în Chișinău


https://www.ipn.md/ro/valeriu-munteanu-solicita-romaniei-sa-construiasca-o-centrala-termoelectrica-8006_1068932.html

Printr-o scrisoare deschisă adresată autorităților de la București, Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvați Basarabia la funcția de primar al capitalei, solicită acestora să regândească paradigma prin care finanțează activități în Republica Moldova și să contribuie la construirea unei centrale termoelectrice.

Într-o conferință de presă de totalizarea a campaniei electorale, susținută la IPN, Valeriu Munteanu a îndemnat toți contracandidații cu viziuni românești să se alăture demersului său făcut către autoritățile din România. „Construcția unei centrale termoelectrice ar valorifica superior gazele venite din România, ar produce energie electrică și energie termică și ar asigura independența adevărată față de interferențele nefaste din est”, a spus Valeriu Munteanu.

Candidatul Uniunii Salvați Basarabia a declarat că experții departamentului economic din cadrul USB au făcut calcule potrivit cărora PSRM a cheltuit în această campanie electorală 5 milioane de euro, dintre care jumătate în Chișinău. „În rapoartele PSRM nu se regăsesc decât 10% din bani. Din păcate, ceea ce vedem noi nu văd autoritățile, nu vede poliția, nu vede Comisia Electorală Centrală. Noi ne-am făcut datoria în această campanie electorală”, a spus Valeriu Munteanu.

Potrivit candidatului USB la funcția de primar al capitalei, echipa formațiunii sale pentru Consiliul municipal este una formată din tineri, buni români, care vor să pună umărul la dezvoltarea orașului.

Alexandru Bostan, șeful departamentului juridic al USB, a declarat că formațiunea politică a acționat pro-activ și a adus la cunoștința autorităților încălcările comise în timpul campaniei electorale. „Din păcate, multe din adresările noastre au fost pasate de la o autoritate la alta pentru a declina responsabilitatea pentru decizii care ar fi fost în defavoarea exponenților actualei guvernări”, a spus Alexandru Bostan.

Ilie Crețu, șeful staff-ului electoral al USB, a declarat că formațiunea politică a preferat să ducă o campanie „din ușă în ușă” „Am fost o echipă responsabilă de voluntari. Ne-am întâlnit cu mulți dintre locuitorii Chișinăului și am discutat despre problemele capitalei”, a spus Ilie Crețu.

Potrivit acestuia, problemele importante comunicate de locuitorii capitalei sunt starea proastă a drumurilor și trotuarelor și lipsa curățeniei în municipiu. „Chișinăuienii au apreciat pozitiv soluțiile pentru salubrizare găsite de noi, prin comasarea întreprinderilor municipale de salubrizare într-una singură”, a declarat Ilie Crețu.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 18 octombrie 2019