logo

Valentin Balan: Cetățeanului i se spune că se fac lucruri bune, dar el încă nu le simte


https://www.ipn.md/ro/valentin-balan-cetateanului-i-se-spune-ca-se-fac-lucruri-bune-dar-el-inca-nu-le--7978_1039572.html

Guvernul în frunte cu Pavel Filip, la doi ani de activitate, spune că în Republica Moldova se fac multe lucruri bune, dar cetățeanul de rând încă nu le simte. Această opinie a fost exprimată de expertul în comunicare și relații publice, Valentin Balan, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

În opinia lui, cifrele declarate de 4% creștere economică sună foarte bine doar că cetățeanul nu simte această creștere. La moment, această creștere pare mai mult a fi o indexare a veniturilor, echivalare a veniturilor cetățenilor de rând cu prețurile. „Atunci ceea ce se declară o mare reușită, cetățeanul n-o vede și n-o simte pe propria piele”, spune Valentin Balan.

Potrivit lui, Republica Moldova se află acum într-o situație foarte dificilă din punct de vedere economic, politic. „O bună guvernare trebuie să facă cetățeanul să simtă că el trăiește mai bine. Cetățeanului i se spune că se fac lucruri bune, dar el încă nu le simte”, a afirmat Valentin Balan.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, consideră că pentru a spori încrederea cetățenilor, în fiecare sferă socială trebuie să se întreprindă acțiuni. Pe segmentul justiției, serviciile trebuie să fie aduse mai aproape de cetățeni, relația dintre medic și pacient trebuie să fie fortificată. Totodată, asociațiile formate de către cetățeni trebuie să vorbească despre existența problemelor pe diferite domenii și trebuie să încerce să participe la formularea soluțiilor.