logo

Vadim Mişin, scos de la şefia Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice


https://www.ipn.md/ro/vadim-misin-scos-de-la-sefia-comisiei-drepturile-omului-si-7965_1004603.html

Deputatul neafiliat Vadim Mişin a fost înlocuit în funcţia de preşedinte al Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice cu deputatul comunist Vasile Şova. Pentru înlocuire au votat deputaţii PCRM şi PDM. Fracţiunea PLDM a anunţat că va ataca hotărârea adoptată la Curtea Constituţională, invocând grave încălcări de procedură, transmite IPN.

Deputaţii comunişti au propus înlocuirea lui Vadim Mişin după aproape un an de când acesta a ieşit din fracţiunea PCRM. Vasile Şova, care până acum a fost membru al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi va fi înlocuit în aceasta de către Igor Vremea, anterior membru al Comisiei mediu şi schimbări climatice.

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că această înlocuire nu trebuia să aibă loc deoarece fracţiunea PCRM nu mai poate conta pe patru preşedinţi de comisii parlamentare  întrucât a rămas cu doar 34 de deputaţi. De aceea, hotărârea va fi atacată la Curtea Constituţională. Valeriu Streleţ a mai spus că a fost încălcată şi procedura de votare, deoarece în sală erau mai puţini deputaţi decât s-a anunţat că au votat. „Este straniu votul PDM cu PCRM”, a mai spus liderul liberal-democraţilor din Parlament.

După constituirea Parlamentului, fracţiunii PCRM, cu 42 de deputaţi, i-a revenit preşedinţia în 4 din 10 comisii parlamentare. Între timp fracţiunea a fost părăsită de 8 parlamentari.