logo

Unul dintre ex-vicedirectorii CNA, numit la șefia instituției


https://www.ipn.md/ro/unul-dintre-ex-vicedirectorii-cna-numit-la-sefia-institutiei-7965_1100368.html

După ce Parlamentul a aprobat astăzi demisia directorului Centrului Național Anticorupție, astfel încetând și mandatele adjuncților instituției, unul dintre vicedirectori a fost numit șef la CNA. Este vorba despre Alexandr Pînzari, transmite IPN.

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au criticat proiectul cu privire la numirea în funcție. Aceștia au solicitat organizarea unui concurs public pentru selectarea directorului CNA. În replică, deputații PAS au invocat prevederile legale potrivit cărora directorul Centrului poate fi numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

„Voi continua lucrurile pe care centrul le-a implementat până în prezent”, a mai spus Alexandr Pînzari în plen.

Pentru numirea în funcția de director CNA pentru un mandat de 5 ani au votat 62 de deputați PAS. Ulterior Alexandr Pînzari a depus jurământul.

Locotenent-colonelul Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016. Are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului. Anterior, a activat la Ministerul Afacerilor Interne.