logo

Uniunea Europeană va susţine reformele în Procuratura Generală


https://www.ipn.md/ro/uniunea-europeana-va-sustine-reformele-in-procuratura-generala-7967_1004876.html

Uniunea Europeană va susţine reformele în Procuratura Generală. Despre aceasta a declarat şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, care a vizitat Procuratura Generală, unde a avut o întrevedere cu procurorul general, Corneliu Gurin, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Dirk Schuebel a subliniat că Delegaţia Uniunii Europene este disponibilă să susţină intenţiile Procuraturii Generale, urmând a defini în comun o gamă de măsuri şi o strategie clară a viitoarelor activităţi în vederea modernizării instituţionale.

În context, procurorul general a menţionat principalele priorităţi pe care le urmăreşte în reformarea instituţională. „Deşi, suntem la etapa de evaluare, în cel mai scurt timp vom promova schimbări esenţiale în plan instituţional, orientate spre rezultate în interesul cetăţenilor şi respectarea statului de drept”, a spus procurorul.

Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog constant privind acţiunile ce urmează a fi implementate şi a modalităţii prin care Uniunea Europeană va susţine realizarea reformei sistemului justiţiei şi în special a Procuraturii.