logo

Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă, în căutare de noi rute pentru operațiunile de export-import


https://www.ipn.md/ro/uniunea-de-afaceri-moldo-rusa-in-cautare-de-noi-7966_1088392.html

Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă – asociație obștească condusă de fostul președinte Igor Dodon – se angajează să ajute agenții economici din Moldova și din Rusia să organizeze noi rute pentru a continua cooperarea. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Portului Internațional Liber Giurgiulești și ai Uniunii Transportatorilor și Drumarilor din Moldova. Angajamentul vine în contextul în care sunt închise coridoarele logistice și cele de transport prin Ucraina, transmite IPN.

Părțile au examinat posibilitățile de efectuare a operațiunilor de export-import între Republica Moldova și Federația Rusă în tranzit prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia și Belarus spre Federația Rusă sau prin Portul Giurgiulești spre Portul Maritim Comercial Novorossiysk.

„Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă va face tot posibilul pentru a ajuta agenților economici din Moldova și din Rusia să organizeze cât mai curând noi rute pentru cooperarea lor ulterioară”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Fostul președinte, Igor Dodon, a lansat Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă la 22 februarie anul curent.