logo

Unirea cere anularea rezultatelor din 42 de secții de votare deschise pentru transnistreni


https://www.ipn.md/ro/unirea-cere-anularea-rezultatelor-din-42-de-sectii-de-8008_1077288.html

Mișcarea Politică Unirea cere anularea rezultatelor alegerilor din cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană, pe motiv că ar avea loc  fraudarea procesului electoral. O contestație în acest sens a fost depusă astăzi, 1 noiembrie, la Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

În contestație se precizează că în secțiile de votare din localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, dar și din localitatea Calfa, același raion, alegatorii sunt aduși la secțiile de votare în mod organizat, începând cu ora opt dimineața, cu aceleași automobile, formând aglomerație la secțiile de votare

„Astfel, are loc fraudarea alegerilor, cu ajutorul implicării regimului ilegal de la Tiraspol, cu susținerea și coordonarea serviciilor secrete, FSB, SVR și altele, din Rusia, în favoarea concurentului electoral Igor Dodon, fapt asupra căruia am atras atenția de nenumărate ori în timpul campaniei electorale, depunând contestații și cereri de chemare în judecată”, se arată în contestație.

Potrivit  autorilor  contestației, este raportată cumpărarea alegătorilor cu 500-700 de lei sau ruble transnistrene pentru un vot. Ei mai spun că, în campania electorală, candidații la prezidențiale nu au avut posibilitatea de a merge pe teritoriul transnistrean, „fiind opriți de soldați ai armatei Federației Ruse”. Din motive de pandemie, nici locuitorii din stânga Nistrului nu are dreptul să circule în partea dreapta a Nistrului. Totuși, „regimul ilegal de la Tiraspol” a făcut o „excepție” care le permite să vină, anume în ziua alegerilor, pentru a vota.