logo

UNICEF şi UE lansează în Moldova Manualul pentru Drepturile Copilului


https://www.ipn.md/ro/unicef-si-ue-lanseaza-in-moldova-manualul-pentru-drepturile-copilului-7967_1022846.html

UNICEF şi Uniunea Europeană au elaborat un manual privind drepturile copilului, lansat în Republica Moldova. Manualul oferă orientări practice privind abordarea centrată pe copil în procesul de elaborare a programelor, bugetelor și politicilor, transmite IPN.

Ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola, la evenimentul de lansare a manualului, a menţionat că Moldova este unica țară din cadrul Parteneriatului Estic cu care UE a convenit asupra unui capitol complet din Acordul de Asociere dedicat cooperării în contextul protecției și promovării drepturilor copilului.

„Această nouă inițiativă globală introduce o nouă dimensiune în ceea ce privește abordarea drepturilor copilului în agenda de dezvoltare”, a declarat reprezentantul UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan. „Aceasta ne reamintește că nu există politici sau sectoare care să nu aibă nicio tangență cu copiii și drepturile acestora. Toate reformele, politicile și deciziile bugetare, fie acestea din educație, energie, finanțe, economie, guvernare, transport sau securitate, afectează în mod pozitiv sau negativ viața copiilor”, a adăugat Nune Mangasaryan.

În 2014 și 2015, Manualul pentru Drepturile Copilului în Cooperarea pentru Dezvoltare a fost lansat în peste 40 de țări, în comun de către UNICEF și UE.