logo

Un şofer fără carnet a omorât un pieton târându-l cu maşina aproape 2 kilometri


https://www.ipn.md/ro/un-sofer-fara-carnet-a-omorat-un-pieton-tarandu-l-7967_1017736.html

Un tânăr de 18 ani a fost accidentat pe o stradă din oraşul Floreşti şi târât cu maşina aproximativ 2 kilometri. Abandonat de şofer într-o baltă de sânge, acesta nu a supravieţuit, murind la scurt timp după ce a fost transportat la spital. Poliţia a reţinut un suspect, care s-a dovedit a nu avea permis de conducere. 

Contactată de IPN, Uliana Catan, ofiţer de presă la Inspectoratul Naţional de Patrulare, a comunicat că fragmente din telefonul victimei au fost găsite la o distanţă de aproximativ 2 kilometri de la locul unde a fost găsit tânărul accidentat. La scurt timp, oamenii legii au depistat automobilul implicat în accident în satul Ivanovca a aceluiaşi raion. S-a stabilit că în momentul producerii accidentului la volan se afla un tânăr de 29 de ani, care nu are permis de conducere.

Bănuitul este reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la  2 la 7 ani de închisoare pentru accidentarea pietonului, iar pentru părăsirea locului accidentului – până la 2 ani de detenţie.

Inspectoratul General al Poliţiei atenţionează conducătorii auto, în cazul în care s-a produs un accident, iar urmările acestuia sunt grave, să informeze imediat serviciile abilitate şi să nu părăsească locul faptei până la venirea acestora.