logo

Un şofer de pe ruta de microbuz 171 a fost condamnat la 6 ani de închisoare


https://www.ipn.md/ro/un-sofer-de-pe-ruta-de-microbuz-171-a-fost-condamnat-la-6-ani-de-inchisoare-7967_1020545.html

La 6 ani de detenţie a fost condamnat şoferul microbuzului de pe ruta 171 care în toamna anului trecut a provocat un accident rutier soldat cu 3 morţi şi doi răniţi. De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani şi obligat să achite succesorilor părţilor vătămate 50 de mii de lei pentru prejudiciul cauzat, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, verdictul a fost dictat de Judecătoria Buiucani. Inculpatul a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, soldată cu decesul a 3 persoane.

Tragedia a avut loc pe 15 octombrie, pe strada Calea Ieşilor, când inculpatul, care se afla la volanul unui microbuz de pe ruta 171, a ieşit pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu un autocamion care se deplasa regulamentar din sens opus. Ca rezultat, şoferul camionului şi doi pasageri din microbuz au decedat, iar alte două persoane, care la fel se aflau în microbuz, s-au ales cu diferite traumatisme. În urma leziunilor primite, şoferul recunoscut culpabil de producerea accidentului a pierdut 60% din capacitatea de muncă. Acesta şi-a recunoscut integral vina. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.