logo

Un şofer a lovit mortal o femeie şi a fugit de la locul accidentului


https://www.ipn.md/ro/un-sofer-a-lovit-mortal-o-femeie-si-a-fugit-de-la-locul-accidentului-7967_1018502.html

Accidentare de pieton cu deces în oraşul Nisporeni. Un şofer a lovit aseară, 20 februarie, două femei, continuându-şi drumul fără să oprească pentru a le acorda primul ajutor. Femeile, de 62 şi 77 de ani, se deplasau pe trotuar şi au fost lovite în plin de automobilul care a intrat cu viteză în curbă, şoferul pierzând în consecinţă controlul volanului. Pentru una dintre ele impactul a fost fatal, femeia a murit la scut timp după accident. Cealaltă este rănită grav. Inspectoratului General al Poliţiei anunţă că a reţinut şoferul suspectat de producerea accidentului. Acesta este un bărbat de 51 de ani, locuitor al satului Vărzăreşti, raionul Nisporeni, transmite IPN.

Potrivit poliţiei, şoferul a reuşit să ajungă acasă şi a încercat să-şi ascundă maşina în ogradă, dar a fost escortat la inspectorat. Bărbatul a fost reţinut şi riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privare de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani. Dosarul penal i-a fost intentat pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, care a dus la decesul unei persoane.

Inspectoratul Naţional de Patrulare îndeamnă şoferii şi alte persoane implicate în accidente rutiere să acorde primul ajutor victimelor şi să anunţe de urgenţă poliţia, ambulanţa şi, după necesitate, pompierii.