logo

Un prestator de servicii de plată nebancar își schimbă denumirea


https://www.ipn.md/ro/un-prestator-de-servicii-de-plata-nebancar-isi-schimba-denumirea-7966_1043995.html

Prestatorul de servicii de plată Artosis S.R.L. a solicitat Băncii Naționale a Moldovei reperfectarea licenței pentru activitatea de emitere a monedei electronice, ca urmare a schimbării denumirii în BPAY S.R.L. și adresei juridice. Asta, după ce pe 9 august, anul curent, BNM i-a suspendat pe un termen de șase luni licența pentru prestarea serviciilor de plată și emitere a monedei electronice, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, urmare a examinării cererii, Comitetul executiv al BNM a luat decizia privind reperfectarea licenței, nu însă și reluarea activității. Banca Națională precizează că hotărârea Comitetului executiv al BNM, prin care a fost suspendată activitatea societății, își menține în continuare efectele juridice. Astfel, BPAY S.R.L. va putea activa în baza licenței reperfectate doar după expirarea termenului de șase luni din data de 9 august, ora 17.00.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis suspendarea licenței prestatorului de servicii după ce în cadrul unui control tematic au fost constatate încălcări ale Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, ale Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și ale prescripțiilor dispuse anterior de BNM.