logo

Un poliţist violent a rămas fără muncă şi va plăti şi amendă 9 mii de lei


https://www.ipn.md/ro/un-politist-violent-a-ramas-fara-munca-si-va-plati-si-amenda-9-mii-de-lei-7967_1004279.html

Un fost poliţist din cadrul Comisariatului de poliţie Dubăsari a fost condamnat pe trei capete de acuzare: pentru huliganism, violenţă asupra unei persoane cu funcţie de răspundere şi conducerea automobilului în stare de ebrietate. Instanţa de judecată i-a stabilit pedeapsă cu închisoare pentru un an şi jumătate şi amendă de 9 mii de lei. Executarea pedepsei cu închisoare este suspendată pe un termen de probă de 3 ani. Dacă în această perioadă fostul poliţist va avea un comportament exemplar, nu va ajunge după gratii, transmite IPN.

Potrivit procurorilor din Dubăsari, în octombrie 2011, poliţistul, fiind sub influenţa alcoolului, a înjurat o tânără şi a bruscat-o, după care a ameninţat-o cu răfuiala fizică dacă va depune plângere pe acest caz la comisariat. Victima a mers totuşi la poliţie să denunţe agresorul, însă acesta a venit în sectorul de poliţie şi l-a lovit de câteva ori pe un coleg de-al său ca acesta să nu înregistreze plângerea fetei. Poliţistul a mai fost învinuit de procurori că peste câteva luni după incident a urcat beat la volan şi a ajuns într-un copac.

Pe parcursul desfăşurării cercetării judecătoreşti, poliţistul a demisionat din funcţie. Prin sentinţa instanţei de  judecată inculpatul a fost obligat, în termenul de probă de 3 ani, să nu-şi schimbe domiciliul fără consimţământul organului competent şi să participe la un program special de tratament sau de consiliere în vederea reducerii comportamentului violent.