logo

Un investitor european a primit permisiunea BNM pentru a procura acțiunile Moldindconbank


https://www.ipn.md/ro/un-investitor-european-a-primit-permisiunea-bnm-pentru-a-procura-7966_1046569.html

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat marți, 22 ianuarie, hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către Doverie United-Holding AD a 63,89% din acțiunile Moldindconbank. Într-un comunicat de presă remis de BNM se spune că investitorul își manifestă interesul într-o perioadă oportună pentru Moldindconbank, după ce la 18 ianuarie Banca Națională a efectuat ultima extindere permisă de lege, cu încă trei luni, a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către această bancă, transmite IPN.

BNM precizează că Doverie United-Holding AD își propune să vină la Moldindconbank cu o echipă de manageri care au o experiență internațională bogată în domeniul bancar. În acest sens, BNM consideră intenția potențialului investitor drept o oportunitate notabilă de a dezvolta pe termen lung Moldindconbank și de a spori competitivitatea și calitatea serviciilor oferite clienților săi.

Doverie United-Holding AD a fost înființată în Bulgaria, în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.