logo

Un grup de experţi străini în domeniul eticii jurnalistice vine la Chişinău


https://www.ipn.md/ro/un-grup-de-experti-straini-in-domeniul-eticii-jurnalistice-vine-7967_1004130.html

Un grup de experţi străini în domeniul eticii jurnalistice va întreprinde o vizită de studiu în Republica Moldova. Aceştia se vor afla în ţara noastră în perioada 23-27 aprilie curent, la invitaţia Consiliului de Presă din Moldova, transmite IPN.

Grupul de experţi, format din 12 persoane, din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, România, şi Estonia, vine în Moldova în cadrul unui proiect susţinut financiar de Programul „Est Est fără Frontiere” al Fundaţiei Soros-Moldova. Proiectul prevede un dialog şi schimb regional de experienţă în domeniul eticii jurnalistice şi a responsabilităţii sociale a mass-media.

Secretarul Consiliului de Presă, Petru Macovei, a menţionat că în cadrul acestui proiect au avut loc anterior două vizite de studiu în Bulgaria şi Bosnia şi Herţegovina, la care au participat membri ai Consiliului de Presă din Moldova, dar şi reprezentanţi ai unor structuri publice de reglementare legală a mass-media, cum ar Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) sau Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului Republicii Moldova.

În programul vizitei în Moldova a experţilor străini sunt incluse întrevederi şi discuţii cu preşedintele şi membrii Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, cu studenţii de la Facultatea Jurnalism din cadrul Universităţii de Stat din Moldova şi cu studenţi de la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. La 26 aprilie curent, ei vor participa la o masă rotundă regională, în cadrul căreia se va discuta despre respectarea normelor deontologiei profesionale a jurnalistului în presa on-line, etica documentării subiectelor jurnalistice în reţelele de socializare, responsabilitatea socială a mass-media şi aşa mai departe.

Printre invitaţii care vor sosi la Chişinău sunt preşedinta Consiliului de Presă din Estonia, Eve Rohtla, preşedintele Consiliului de Presă din Bosnia şi Heţegovina, Dario Novalic şi alţii.