logo

Un executor judecătoresc și un evaluator au fost trimiși în judecată pentru corupție


https://www.ipn.md/ro/un-executor-judecatoresc-si-un-evaluator-au-fost-trimisi-in-judecata-pentru-coru-7967_1039823.html

Un executor judecătoresc din capitală va compărea pe banca acuzaților pentru corupere pasivă. Totodată, un evaluator va fi judecat pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauzele penale în privința celor doi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al acuzatorilor.

Potrivit procurorilor, în toamna anului trecut, executorul judecătoresc ar fi încercat, contra sumei de 30 mii de lei, să organizeze scoaterea la licitație la un preț diminuat a trei automobile sechestrate, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate. În cazul evaluatorului, acesta este învinuit că ar fi luat 3350 de lei mită pentru a subevalua cele trei mașini scoase la vânzare.

Dacă va fi găsit vinovat de corupere pasivă, executorul judecătoresc riscă de la 5 până la 10 ani închisoare, cu amendă de la 6000 până la 8000 de unități convenționale și cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Pentru luare de mită, evaluatorul riscă amendă în mărime de la 850 la 1850 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.