logo

Un copil și-a pus capăt zilelor cu pușca tatălui. Ministerul Educației a trimis psihologi la școală


https://www.ipn.md/ro/un-copil-si-a-pus-capat-zilelor-cu-pusca-7967_1105054.html

Un grup de psihologi va acorda asistență colegilor de clasă ai copilului din Rezina care s-a împușcat cu arma tatălui său. Ministerul Educației și Cercetării menționează că angajații Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică s-au deplasat luni în instituție pentru a acorda suport psihologic elevilor, transmite IPN.

Poliția a fost alertată în seara zilei de 8 iunie, de un bărbat de 44 de ani care și-a găsit fiul fără suflare. La fața locului, s-a stabilit că băiatul de 15 ani și-a pus capăt zilelor cu arma de vânătoare a tatălui său, pe care bărbatul o deținea legal și o păstra în safeu. Adolescentul a făcut rost de chei, a deschis safeul, de unde a luat arma și un cartuș. Cazul este investigat de poliție.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare le-a oferit elevilor din clasa băiatului decedat posibilitatea de a alege dacă vor susține examenele în sesiunea de bază sau în cea suplimentară, ținând cont de provocările cu care se confruntă copiii urmare a pierderii unui coleg de clasă.

Inspectoratul General al Poliției face un apel repetat către părinți să comunice continuu cu copiii, să aibă mare grijă unde păstrează obiectele interzise pentru aceștia și să monitorizeze cum își petrec timpul, în special adolescenții.