logo

Un copil de trei ani a ars după ce, împreună cu alții trei, au aprins un stog de fân


https://www.ipn.md/ro/un-copil-de-trei-ani-a-ars-dupa-ce-impreuna-cu-altii-trei-au-aprins-un-stog-de-f-7967_1098530.html

Un copil de trei ani din satul Gașpar, raionul Edineț, a murit carbonizat după ce un stog de fân din gospodărie a luat foc. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, micuțul, împreună cu alți trei copii, se jucau cu chibriturile lângă fân. Ceilalți trei copii nu au avut de suferit și se află în afara oricărui pericol, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că apelul la Serviciul 112 a fost recepționat vineri seara, în jurul orei 18.30. Potrivit informațiilor înregistrate, focul a cuprins stogul de fân într-o construcție auxiliară pentru întreținerea animalelor. Localnicii au solicitat ajutorul pompierilor și au încercat să stingă focul cu forțele proprii. În acest timp oamenii au depistat în stogul de fân ars, cadavrul parțial carbonizat al copilului de 3 ani.

La fața locului a intervenit o echipă de pompieri, care au reușit localizarea focului în circa jumătate de oră, iar lichidarea completă s-a reușit în circa o oră de la sosirea la fața locului.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Oamenii legii îndeamnă adulții să nu lase copiii fără supraveghere și să le explice riscurile la care se expun când se joacă cu focul, apa sau alte obiecte periculoase pentru ei.