logo

Un bărbat din Călărași, spitalizat cu arsuri pe 80% din suprafața corpului


https://www.ipn.md/ro/un-barbat-din-calarasi-spitalizat-cu-arsuri-pe-80-7967_1108481.html

O explozie urmată de incendiu, provocată de utilizarea necorespunzătoare a benzinei pentru aprinderea focului în sobă, s-a produs într-o gospodărie din orașul Călărași. Incidentul, raportat în seara de 27 octombrie, a cauzat rănirea gravă a unui bărbat de 45 de ani, care a suferit arsuri pe circa 80% din suprafața corpului. Victima a fost preluată de echipajul medical și transportată la spitalul raional, pentru tratament de urgență, transmite IPN.

Trei echipaje de salvatori și pompieri au intervenit rapid, pentru a localiza și lichida incendiul, reușind să stingă focul în jurul orei 18:59. Suprafața afectată de flăcări a fost de 25 de metri pătrați.

În aceeași zi au mai fost înregistrate două incendii grave, unul în satul Cocieri, raionul Dubăsari, și altul în satul Corpaci, raionul Edineț, ambele soldându-se cu pierderi de vieți omenești.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), numărul incendiilor produse din imprudență sau nerespectarea regulilor antiincendiare este îngrijorător. De la începutul acestui an s-au produs 1327 incendii, după care au decedat 75 de persoane, inclusiv 3 minori.

IGSU face apel la cetățeni să respecte măsurile de securitate la utilizarea sobelor și aparatelor de încălzit, evitând utilizarea lichidelor inflamabile și respectând toate normele de prevenire a incendiilor.