logo

Un angajat ASP, reținut într-o schemă de obținere ilegală a terenurilor municipalității


https://www.ipn.md/ro/un-angajat-asp-retinut-intr-o-schema-de-obtinere-7967_1094038.html

Un angajat al Agenției Servicii Publice a fost reținut în această dimineață fiind suspectat de implicarea într-o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău. În acest sens, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții. Alte șase persoane sunt cercetate deocamdată în stare de libertate, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție menționează că angajatul ASP identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei. Ulterior, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Era construită o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul municipalității, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile.

La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei municipiului Chișinău.

În această dimineață au fost desfășurate nouă percheziții la persoanele vizate în organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă.

Angajatul ASP a fost reținut pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, deocamdată, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat.