logo

UE și BERD investesc 43 mln euro în reabilitarea coridorului feroviar Nord-Sud


https://www.ipn.md/ro/ue-si-berd-investesc-43-mln-euro-in-reabilitarea-7966_1097862.html

Uniunea Europeană și BERD investesc 43 de milioane de euro în reabilitarea coridorului feroviar Nord-Sud: Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari, transmite IPN.

Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova” a fost semnat astăzi de către ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, și șefa Oficiului BERD în Moldova, Angela Sax. De asemenea, a fost semnat și un Acord de grant care va completa pachetul de împrumut.

„Prin semnarea acordurilor de grant și de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vom pune în mișcare procesul de dezvoltare a infrastructurii de la Calea Ferată din Moldova. Mă refer aici la 20 de milioane de euro în formă grant și de 23 de milioane de euro în formă de împrumut care vor fi valorificate în cadrul proiectului de reparație a coridorului Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari, cu o lungime de 446 de kilometriˮ, a precizat Lilia Dabija.

Grantul vine din partea Comisiei Europene în cadrul inițiativei europene „Solidarity Lanes” de facilitare a transportului de mărfuri import-export pentru Ucraina.