logo

Ucraina sprijină realizarea agendei europene a Republicii Moldova


https://www.ipn.md/ro/ucraina-sprijina-realizarea-agendei-europene-a-republicii-moldova-7965_1019963.html

Premierul Chiril Gaburici poate conta pe sprijinul Ucrainei în realizarea intenţiilor de modernizare a ţării şi de implementare a agendei europene. Asigurarea vine din partea preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, şi a fost făcută miercuri, 6 mai, în cadrul unei întrevederi cu premierul moldovean, care se află într-o vizită la Kiev, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Guvern.

„ Prim-ministrul este pregătit pentru a schimba situaţia din ţară spre bine, îl susţinem şi susţinem Guvernul Republicii Moldova. Este important să ne ajutăm reciproc în realizarea parcursului comun de integrare în Uniunea Europeană”, a declarat Petro Poroşenko

Părţile au menţionat importanţa intensificării dialogului politic şi social-economic, exprimându-şi interesul comun pentru impulsionarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale în toate domeniile.

Tot astăzi, premierul s-a întâlnit şi cu omologul său ucrainean, Arsenii Iaţeniuk. Atât preşedintele ucrainean, cât şi premierul  Iaţeniuk au reiterat interesul părţii ucrainene în dezvoltarea cooperării bilaterale. Autorităţile de la Kiev au apreciat faptul că Republica Moldova acordă asistenţa posibilă în depăşirea consecinţelor conflictului armat din raioanele de est ale Ucrainei.

De asemenea, Chiril Gaburici, s-a întâlnit la Kiev, cu Mihail Saakaşvili, consilierul preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko. Premierul Chiril Gaburici a făcut o scurtă prezentare a proiectelor ce urmează a fi implementate în Republica Moldova în sectoarele respective. Mihail Saakaşvili a exprimat disponibilitatea echipei de consilieri a preşedintelui ucrainean să acorde Guvernului Republicii Moldova sprijin necondiţionat la realizarea reformelor iniţiate. Ex-preşedintele georgian s-a arătat convins că iniţiativele propuse de premierul Gaburici vor duce la modernizarea Republicii Moldova şi la schimbarea spre bine a situaţiei din ţară.

Chiril Gaburici a efectuat miercuri, 6 mai, o vizită de lucru în capitala Ucrainei, Kiev, la invitaţia preşedintelui Petro Poroşenko. În cadrul vizitei, premierul a avut o întrevedere şi cu secretarul Consiliului naţional de securitate şi apărare din Ucraina, Aleksandr Turcinov.