logo

Turismul medical a generat în 2022 venituri de 50 mln dolari


https://www.ipn.md/ro/turismul-medical-a-generat-in-2022-venituri-de-50-7966_1099414.html

Treizeci de mii de cetățeni străini au ales să se trateze în clinicile și instituțiile medicale din Republica Moldova în anul 2022. Aceștia au generat venituri de 50 milioane de dolari, cu 30% mai mult față de 2021, a comunicat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, în cadrul forumului Internațional de Turism Medical, transmite IPN.

„Se vede clar creșterea și competitivitatea sectorului nostru medical”, a precizat Dumitru Alaiba.

Potrivit ministrului, Republica Moldova se profilează ca o destinație emergentă pentru turismul medical, având clinici de calitate, tehnologii și prețuri potrivite. Digitalizarea serviciilor medicale și atragerea investițiilor sunt priorități centrale pentru a asigura un mediu medical inovator și accesibil.

„Continuăm susținerea investițiilor în digitalizarea serviciilor medicale și să consolidăm poziția Republicii Moldova ca hub regional în turismul medical”, a declarat Dumitru Alaiba.

Forumul Internațional de Turism Medical întrunește instituțiile medicale private din Moldova, profesori, oameni de știință, medici și conducători de instituții medicale din peste 20 de țări. Forumul își propune să exploreze capacitățile clinicilor private și ale spitalelor din Republica Moldova – pilonii turismului medical local. Acesta are loc în perioada 15-16 septembrie la Chișinău.