logo

Tudor Ulianovschi promite agricultură sustenabilă și sate prospere


https://www.ipn.md/ro/tudor-ulianovschi-promite-agricultura-sustenabila-si-sate-prospere-8013_1108007.html

Tudor Ulianovschi, candidat independent la funcția de președinte, se angajează să deschidă noi piețe de desfacere pentru agricultori și fermieri, diversificând sursele lor de venit. Acesta promite să creeze o platformă dedicată sectorului agricol în cadrul Consiliului Economic al președintelui, prin care va dialoga constant cu reprezentanții din domeniu, pentru a găsi soluții și a răspunde nevoilor reale ale agricultorilor, transmite IPN.

„Viziunea mea pentru o Moldovă normală și prosperă include susținerea agriculturii și dezvoltarea satelor, esențiale pentru o economie solidă și o viață de calitate”, susține concurentul electoral.

Fostul ministru al afacerilor externe promite să se implice activ în atragerea creditelor bancare avantajoase, cu rate reduse ale dobânzilor pentru fermieri, prin negocieri directe cu fonduri mari de investiții.

„Un alt obiectiv prioritar este construirea unui sistem de irigații la nivel național, care să asigure fiecărei localități accesul la apă potabilă de calitate. Totodată, voi solicita revizuirea tuturor contractelor de creditare ale Republicii Moldova, atât pe plan intern, cât și extern, pentru a identifica termenele și dobânzile exagerate, care împovărează țara. Împreună putem aduce prosperitate satelor noastre și putem construi o agricultură puternică și durabilă, care să fie pilonul de bază al economiei Moldovei”, a mai spus Tudor Ulianovschi.