logo

Tudor Ulianovschi, despre sancțiunea aplicată de CEC: Este abuzivă


https://www.ipn.md/ro/tudor-ulianovschi-despre-sanctiunea-aplicata-de-cec-este-abuziva-8013_1108022.html

Comisia Electorală Centrală a aplicat sancțiune sub formă de avertisment candidatului independent la funcția de președinte, Tudor Ulianovschi, pentru că ar fi utilizat  mijloace financiare fără a le declara în prealabil în modul stabilit. Ca sancțiune complementară, Tudor Ulianovschi a fost privat de timpii de antenă gratuiți pentru o perioadă de 48 de ore. Concurentul electoral consideră decizia CEC abuzivă, transmite IPN.

Potrivit CEC, Tudor Ulianovschi a neglijat obligația evaluării activității voluntarilor indicați în raport. De asemenea, s-a constatat utilizarea serviciilor și mijloacelor materiale nedeclarate în raportul privind gestiunea financiară. „Luând în considerare cumulul abaterilor și sancțiunea de bază sub formă de avertisment pentru încălcarea actelor normative în domeniul electoral, precum și comportamentul continuu vicios de finanțare a campaniei, CEC a aplicat candidatului independent, Tudor Ulianovschi, și sancțiunea complementară sub formă de privarea de timpii de antenă gratuiți pentru o perioadă de 48 de ore”, precizează autoritatea electorală.

Tudor Ulianovschi a declarat că „o parte dintre membrii Comisiei Electorale Centrale au luat o decizie abuzivă privind raportul său financiar pentru perioada 26-29 septembrie, adică pentru primele trei zile de activitate electorală. „Am fost sancționat de două ori pentru prima săptămână de campanie, în care, din lipsa unui fond electoral activ și a resurselor financiare, nu am desfășurat activități electorale și nu am utilizat corturile din campania de informare. Lateralele pentru corturile din campania electorală au fost achitate în data de 28 septembrie, conform ordinului de plată, și ne-au fost livrate în data de 1 octombrie”, afirmă concurentul electoral. Acesta a mai spus că va contesta decizia CEC în instanța de judecată și va cere anularea hotărârii.