logo

Tudor Deliu: Cu riscul de a merge în alegeri anticipate şi chiar şi a le pierde, vom insista pe depolitizare


https://www.ipn.md/ro/tudor-deliu-cu-riscul-de-a-merge-in-alegeri-anticipate-si-chiar-si-a-le-pierde-v-7965_1024296.html

Cu riscul de a merge în alegeri anticipate şi chiar şi cu riscul de a le pierde, Partidul Liberal Democrat va insista pe condiţiile înaintate, printre care depolitizarea instituţiilor de control şi de reglementare şi nu va face alianţe de dragul alianţelor, pentru că cetăţenii au obosit şi guvernanţii pur şi simplu riscă să fie luaţi în furci. Declaraţia aparţine deputatului PLDM, Tudor Deliu, şi a fost făcută în cadrul dezbaterilor publice cu tema  „Resetarea sistemului anti-corupţie: necesităţi şi realităţi. Declaraţia OSC „Mimarea reformării sistemului justiţiei şi anticorupţie din Moldova”, organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Tudor Deliu a declarat că în prezent în Republica Moldova se atestă o abatere totală de la moralitate, pentru că toţi cei care deţin puterea nu conştientizează faptul că cel mai mare flagel este corupţia şi dacă va fi mimată combaterea, prin tot felul de proiecte de legi, atunci acest flagel va continua să macine societatea moldovenească. Deputatul afirmă că, aflându-se la guvernare, PLDM a făcut nenumărate tentative de a veni cu proiecte pentru a depăşi anumite carenţe, însă nu întotdeauna a avut susţinere.

Potrivt lui, situaţia în care s-a pomenit ţara este şi din cauza loialităţii faţă de fenomenele negative, în special corupţia. Deputatul a menţionat că PLDM va insista pe condiţiile sale şi nu va merge în coaliţie doar de dragul coaliţiei şi pentru că nu îşi mai doreşte să fie umbrela cu care se acoperă alţii.

Tudor Deliu a menţionat că formaţiunea are nevoie şi de o curăţare pe interior. În acest sens, la şedinţa Consiliului Politic Naţional s-a decis crearea unei comisii care urmează să verifice activităţile şi declaraţiile membrilor de partid, iar cei în raport cu care vor exista dovezi sau suspiciuni, vor trebui cel puţin să-şi suspente calitatea de membru.

Dezbaterilor publice cu tema „Resetarea sistemului anti-corupţie: necesităţi şi realităţi. Declaraţia OSC „Mimarea reformării sistemului justiţiei şi anticorupţie din Moldova” sunt ediţia a 47-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” susţinut de Fundaţia Hanns Seidel.