Pe lângă nisip şi sare, muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare prelucrează trotuarele şi căile de acces în curțile de bloc cu material antiderapant lichid. Deocamdată, nu se reușește să se intervină peste tot cu antiderapant lichid, întrucât nu există tehnică corespunzătoare. Specialiștii de la DGLCA au fost nevoiți să o adapteze pe cea din dotare.
Șeful interimar al Direcției, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că materialul antiderapant lichid se consideră unul ecologic, care după topirea zăpezii nu lasă în urma sa mizerie, cum se întâmplă în cazul nisipului. Însă şi în cazul antiderapantului lichid, este necesar să se intervină imediat ce zăpada se așterne. Dacă este bătătorită de trecători, efectul nu mai este cel scontat.
Antiderapantul lichid este aplicat cu utilajele Hako, dar şi alte câteva unități de transport care au fost ajutate tehnic, însă acestea nu sunt suficiente. În paralel, pe trotuare şi în curți se pune sare şi nisip. Petru Gontea a menţionat că pentru următorul sezon rece urmează să fie procurată o cantitate mai mare de antiderapant ecologic.
Șeful DGLCA susține că în decurs de trei-patru ani există probabilitatea ca municipalitatea să treacă practic în întregime la material antiderapant lichid. Totuși, nu se va renunța la sare şi nisip în cazul zonelor inaccesibile pentru tehnică, unde se intervine manual.