logo

Trei ambulanțe și un autobuz școlar, împotmolite în zăpadă


https://www.ipn.md/ro/trei-ambulante-si-un-autobuz-scolar-impotmolite-in-zapada-7967_1040640.html

Cel puțin 11 unități de transport au rămas împotmolite în zăpadă pe parcursul zilei de luni și în noaptea spre marți, 20 martie, și au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Printre acestea se numără și trei ambulanțe și un autobuz școlar, transmite IPN.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cele mai multe intervenții ale pompierilor pe traseele din țară au avut loc în municipiul Comrat din UTA Găgăuzia. Acolo salvatorii au deblocat cinci camioane din zăpadă. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în raioanele Hâncești, Strășeni, Soroca, Telenești, Orhei și municipiul Chișinău

Administrația de Stat a Drumurilor menționează că circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă.

Poliția de Frontieră anunță că postul vamal de tip debarcader „Cosăuți” este din nou funcțional, începând cu dimineața zilei de marți. Activitatea acestuia a fost întreruptă pe 15 martie curent, din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru.

Primăria Chișinău informează că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru. La linie au fost emise 302 troleibuze și 99 de autobuze. Autoritățile solicită persoanelor fizice și agenților economici să-și curețe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le dețin sau le administrează pentru a evita formarea ghețușului, conform obligațiilor legale ce le revin.

În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze la serviciile 901, 902 și 903.