logo

Trebuie pornită o resetare completă și profundă a statului Republica Moldova, opinie


https://www.ipn.md/ro/trebuie-pornita-o-resetare-completa-si-profunda-a-statului-republica-7978_1044703.html

Actualmente trebuie pornită o resetare completă și profundă a statului Republica Moldova. Totodată, actuala guvernare nu se va mai reține mult la putere. De această părere este directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, Vlad Kulminski, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Trebuie pornită o resetare completă și profundă a statului Republica Moldova. Aici eu cred că este esența problemei. Acest Guvern nu prea mai are mult timp la guvernare. Eu văd toate procesele politice și eu cred că această schimbare se va produce mult mai rapid decât credem noi. Întrebarea relevantă pentru noi este ce va fi după. Și eu nu cred că avem un răspuns coerent și plauzibil la această întrebare”, consideră Vlad Kulminski.

Expertul economic Sergiu Tofilat consideră că societatea moldovenească trebuie să solicite partenerilor externi sancțiuni pentru regimul corupt și persoanele care servesc acest regim. În ceea ce ține de frauda bancară, expertul spune că drept urmare a acesteia, populația trebuie să întoarcă 25 de miliarde de lei Băncii Naționale. „Ca lumea să înțeleagă, 25 de miliarde de lei asta înseamnă pensiile pentru 2,5 ani la toți bătrânii din Republica Moldova”, spune expertul.