logo

Transportatorii de mărfuri pierd bani şi timp înconjurând segmentul transnistrean


https://www.ipn.md/ro/transportatorii-de-marfuri-pierd-bani-si-timp-inconjurand-segmentul-transnistrea-7966_1008904.html

Transportatorii de mărfuri din Moldova pierd bani pe combustibil şi pe anvelopele camioanelor fiind nevoiţi să înconjoare segmentul transnistreană. Vicepreşedintele Uniunii Transportatorilor din Moldova, Oleg Lipskii, a declarat pentru IPN că, traversând suplimentar 400 km, transportatorii mai pierd şi o zi din termenul stabilit pentru livrarea mărfurilor.

Oleg Lipskii a spus că sectorul transnistrean a început a fi evitat spre sfârşitul anilor 90, iar conform calculelor, în această perioadă transportatorii moldoveni au pierdut pe motorina consumată suplimentar bani cât pentru procurarea a 60 de camioane noi, iar pentru anvelopele uzate prea repede bani cât pentru încă 15 camioane. Vicepreşedintele Uniunii Transportatorilor a spus că deschiderea unui traseu pe la Palanca ar permite reducerea de cheltuieli. 

Recent, la prezentarea unui studiu în domeniul transporturilor, preşedintele Uniunii Transportatorilor din Moldova, Eugen Daţco, a spus că transportatorii din dreapta Nistrului au pierdut piaţa de pe malul stâng. Autorii studiului au spus că acest domeniu a fost politizat excesiv de către  Chişinău şi Tiraspol.