logo

Transportatorii care merg în Bulgaria vor putea tranzita România fără autorizații speciale


https://www.ipn.md/ro/transportatorii-care-merg-in-bulgaria-vor-putea-tranzita-romania-fara-autorizati-7966_1042610.html

Transportatorii moldoveni care merg în Bulgaria vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisie mixte moldo-române, care se desfășoară în perioada 26-27 iunie, la București, transmite IPN.

Ministerul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău precizează într-un comunicat de presă că pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe subiecte cu privire la transportul rutier de marfă și transportul de persoane, printre care problema taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, care a fost introdusă pe teritoriul Republicii Moldova din februarie 2018.

De asemenea, se discută despre reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania și Republica Moldova, timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și autorizarea serviciilor regulate de transport persoane.