logo

TRANS OIL va investi 2 mln dolari în construcția unei noi linii de încărcare a cerealelor


https://www.ipn.md/ro/trans-oil-va-investi-2-mln-dolari-in-constructia-unei-noi-linii-de-incarcare-a-c-7966_1039501.html

Grupul TRANS OIL anunță investiții de două milioane de dolari pe parcursul anului curent în construcția unei noi linii pneumatice de încărcare a cerealelor, care va uni terminalele Trans Cargo de pe râul Prut și cele de pe Dunăre, citează IPN dintr-un comunicat de presă al agentului economic.

Administratorul Trans Cargo Terminal, Mihail Redichin, spune că odată cu lansarea noii linii pneumatice navele vor putea fi încărcate cu culturi cerealiere în terminalele de pe Prut și Dunăre, indiferent de locul de păstrare în port. „Acest lucru va face activitatea terminalelor noastre mai mobilă și rapidă, va majora capacitatea generală de încărcare în port din contul eficientizării acestei activități. În prima jumătate a anului trecut, au fost încărcate peste 485 de mii tone de cereale, boboase și culturi oleaginoase”, a precizat Mihail Redichin.

Lungimea liniei pneumatice va fi de 515 metri, iar capacitatea de producere – peste 200 de tone pe oră. Primul segment va fi lansat în martie 2018. Proiectul va fi finalizat la mijlocul verii, când încep lucrările de recoltare în agricultură. Finanțarea va fi asigurată din surse proprii ale grupului de companii, dar și din contul atragerii resurselor de la structurile financiare internaționale.

Grupul de companii TRANS OIL este cel mai mare achizitor și exportator de culturi cerealiere din Moldova. Capacitatea grupului în portul liber internațional Giurgiulești asigură păstrarea a 70 de mii de tone de cereale, dintre care 50 de tone – pe malul Prutului și 20 de mii de tone – pe malul Dunării.