logo

Traficul transfrontalier a crescut în perioada estivală


https://www.ipn.md/ro/traficul-transfrontalier-a-crescut-in-perioada-estivala-7967_1029359.html

Peste 6 milioane de traversări persoane şi mai mult de 1,3 milioane de traversări ale mijloacelor de transport au înregistrat poliţiştii de frontieră în cele trei luni ale verii 2016. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, traficul de persoane care au tranzitat punctele de frontieră a semnalat o creştere de aproximativ 10%, iar cel al mijloacelor de transport – cu 17%, transmite IPN.

Poliţia de Frontieră menţionează că din totalul de traversări persoane, circa 4 milioane a constituit numărul de treceri a frontierei de către cetăţenii moldoveni şi peste 2 milioane de cetăţeni străini. Conform calculelor, anul acesta a crescut considerabil numărul de traversări a străinilor, înregistrând o valoare de aproximativ 20%.

Ca şi în anii trecuţi, frontiera se tranzitează cel mai des în luna august, motivele ar fi planificarea de către conaţionali a vacanţei peste hotarele ţării, sărbătorile naţionale, dar şi reîntoarcerea la muncă. Astfel, în august, poliţiştii de frontieră au înscris peste 2,3 milioane de traversări persoane şi peste 500 de mii de mijloace de transport. Numărul acestora este în creştere de la an la an.

Cele mai solicitate puncte de trecere în perioada estivală 2016 sunt Leuşeni, Otaci, Aeroport, Sculeni, Giurgiuleşti şi altele.