logo

Trafic rutier paralizat în capitală


https://www.ipn.md/ro/trafic-rutier-paralizat-in-capitala-7967_1034073.html

Nicio unitate de transport public nu circulă în capitală . Din cauza drumurilor înzăpezite, troleibuzele și autobuzele nu au putut ieși la linie. Practic toate străzile s-au transformat în pietonale, iar transportul privat înaintează cu dificultate.

Solicitat de IPN, șeful serviciului de presă al Primăriei municipiului Chișinău, Vadim Brânzaniuc a declarat că practic pe toate liniile de troleibuz sunt copaci rupți. Parcul urban de autobuze a încercat să scoată la linie câteva unități de transport, însă acestea au revenit în scurt timp din cauza drumurilor impracticabile.

Șeful Regiei Transport Electric a municipiului Chișinău, Gheorghe Morgoci, a spus că, din cauza blocajelor rețelelor de înaltă tensiune în întreg orașul, ca urmare a copacilor căzuți, nu este posibilă circulația troleibuzelor. Au fost scoase câteva unități din Parcul de troleibuze nr. 3, dar acestea staționează în oraș. La fel sunt porțiuni de linii care au fost rupte. Atenționarea este ca trecătorii să nu atingă în niciun caz firele electrice rupte.