logo

Toate secțiile de votare au fost deschise


https://www.ipn.md/ro/toate-sectiile-de-votare-au-fost-deschise-8008_1077258.html

Toate cele puțin peste două mii de secții de votare din țară, constituite pentru alegerile prezidențiale, au fost deschise începând cu ora 07.00, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că în cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană, procesul de vot a început fără incidente. Există însă informații că ar exista unele tensiuni. În străinătate, au fost organizate 139 de secții de votare, care își încep activitatea conforme orei locale. Este în desfășurare procesul de votare în cadrul secțiilor constituite în Japonia, unde deja a votat primul alegător, precum și în China, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statul Qatar, Israel, Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia, Lituania.

Conducerea CEC a îndemnat alegătorii de peste hotare să se informeze cu regularitate, pe paginile oficiale ale ambasadelor, cu referire la activitatea secțiilor și eventuale restricții în legătură cu situația pandemică.

Prezența la urne poate fi monitorizată în regim online pe pagina CEC, iar după închiderea secțiilor de vot și perfectarea proceselor verbale, la fel pe pagina Comisiei, vor putea fi urmărite rezultatele preliminare.

Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00, iar în caz de necesitate, programul acestora poate fi prelungit cu două ore. Astăzi la urne sunt așteptați și 43 de mii de tineri care vor vota pentru prima oară.