logo

Toate cele peste 100 de programe de suport social vor fi continuate și extinse, Ion Ceban


https://www.ipn.md/ro/toate-cele-peste-100-de-programe-de-suport-social-8012_1100457.html

Toate cele peste 100 de programe de suport social inițiate pentru copii, familii în dificultate, persoane cu cerințe speciale și vârstnici din Chișinău vor fi continuate și vor fi extinse. O spune Ion Ceban, care candidează pentru un nou mandat de primar general al municipiului. Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională mai spune că în prezent nu există nicăieri în țară o astfel de localitate care să ofere un asemenea suport complex în domeniul social, sănătate, programe în domeniul protecției copilului, asistenței sociale și multe altele, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, candidatul a declarat că, în pofida crizelor, municipalitatea a reușit să mențină acel suport social acordat mai multor categorii de chișinăuieni. Aici a punctat compensațiile în facturi în perioada rece a anului, dar și asigurarea transportului gratuit pentru mai mulți beneficiari.

„Atâta timp cât vom fi în funcție, vom fi aleși în calitate de primari, echipa MAN, toate aceste suporturi sociale vor fi păstrate pentru categoriile de cetățeni care se bucură nemijlocit de transportul gratuit. Transportul gratuit va rămâne pentru pensionari, pentru copiii din clasele primare și pentru multe alte categorii, 18 la număr în total”, susține Ion Ceban.

Potrivit lui, echipa MAN va continua și va extinde serviciile și asistență medicală, inclusiv asigurarea cu ochelari, aparate auditive, proteze, glucometre etc.

„Vom lucra în continuare ca să creăm infrastructura socială accesibilă pentru persoane cu cerințe speciale – rampe, informații adaptate și altele. Vom crea centre de zi prietenoase pentru persoanele în etate, unde să-și petreacă timpul liber util, vom deschide noi centre municipale de învățare pentru adulți, după exemplul centrului pe acre îl avem în sectorul Râșcani. Avem o cerere extrem de mare”, a precizat concurentul electoral.

„Ne propunem susținerea în continuare a familiilor și copiilor în vederea depășirii situațiilor de dificultate. Suport pentru adulții și copiii cu dizabilități. Ne-am propus ca anul 2024 să fie dedicat politicilor și programelor de suport și îmbunătățirii infrastructurii, condițiilor de trai, a asistenței pentru persoanele cu cerințe speciale”, a mai spus candidatul.