logo

Tiraspolul, în pregătiri pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă


https://www.ipn.md/ro/tiraspolul-in-pregatiri-pentru-alegerile-prezidentiale-din-federatia-rusa-7965_1039631.html

Liderul autoproclamatei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care a dispus organului electoral din regiune să susțină acțiunile Ambasadei Federației Ruse în vederea organizării pe teritoriul transnistrean a scrutinului din 18 martie curent, când cetățenii ruși își vor alege președintele.

Presa din regiune, la care face trimitere IPN, precizează că executivul de la Tiraspol urmează să pună la dispoziția birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite de către Ambasada Federației Ruse spațiu, transport și echipamentul necesar pentru votare. În regiunea transnistreană urmează să fie deschise 24 de secții de votare, cu două mai multe decât la scrutinul precedent, și se va asigura și votarea la locul aflării, cu urna mobilă.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău precizează că Ambasada Federației Ruse în Moldova nu expediat nicio solicitare oficială privind deschiderea secțiilor de votare. Ministerul va putea examina şi răspunde la solicitarea părţii ruse atunci când va recepţiona şi va examina o asemenea cerere.