logo

Tiraspolul anunță că a identificat un suspect în cazul omorului lui Horjan


https://www.ipn.md/ro/tiraspolul-anunta-ca-a-identificat-un-suspect-in-cazul-7965_1098424.html

Autoritățile din regiunea transnistreană anunță că au identificat un tânăr pe care îl suspectează de omorul fostului lider al Partidului Comunist din Tiraspol, Oleg Horjan. Ar fi vorba despre un tânăr cu care fostul deputat de opoziție s-ar fi aflat în detenție, transmite IPN.

Presa din regiune scrie că tânărul de 30 de ani a fost anterior judecat pentru jaf. Aceeași sursă menționează că, după eliberare, tânărul și Oleg Horjan au păstrat legătura. Ba mai mult, ar fi discutat și înainte de comiterea crimei. Autoritățile transnistrene consideră că scopul crimei nu ar fi fost omorul, dar jaful, care a fost comis în complicitate și cu alte persoane. Or, lângă cadavrul lui Horjan, înjunghiat de multiple ori, a fost depistat safeul deschis.

Tânărul suspectat, Andrei Duminică, susține că nu se află în țară de mai bine de două luni. Newsmaker.md a intrat în posesia unui video, în care Duminică își arată pașaportul biometric, cu ștampilele de intrare în România pe 18 mai și intrarea în zona Schengen printr-un punct de control din Ungaria pe 19 mai 2023. Pe aceeași pagină și pe următoarele pagini nu există date despre faptul că acesta ar fi părăsit spațiul Schengen.

Oleg Horjan a fost deputat de opoziție, deținut ilegal în locurile privative de libertate din stânga Nistrului. În luna decembrie 2022, acesta a fost eliberat.

Săptămâna trecută, așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a anunțat că, corpul neînsuflețit al lui Oleg Horjan a fost găsit de către soția sa în una dintre camerele casei, alături de safeul care era deschis și gol. Pe cauza omorului a fost inițiat un dosar penal. Una dintre versiuni este că omorul a avut la bază motive financiare.

Marți pe platformă parlamentară sunt organizate audieri cu privire la decesul fostului lider al Partidului Comunist din Tiraspol, Oleg Horjan, omorât în locuința sa din regiunea transnistreană. La audieri sunt invitate instituțiile de resort pentru a examina toate circumstanțele cauzei și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova. De asemenea, vor fi sesizate organismele internaționale pentru a contribui la elucidarea acestui caz.