logo

Tinerilor moldoveni le este frică să protesteze, opinie


https://www.ipn.md/ro/tinerilor-moldoveni-le-este-frica-sa-protesteze-opinie-7978_1017963.html

Tinerilor din Republica Moldova le este frică să protesteze în stradă, deoarece au  fost marcaţi de evenimentele ce-au urmat după 7 aprilie 2009, consideră activistul civic Veaceslav Balacci. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Balacci s-a referit la protestul de duminica trecută, care a fost organizat de către o asociaţia neguvernamentală „Tinerii Moldovei”, la care erau aşteptaţi să vină foarte mulţi tineri, însă aproape jumătate din cei prezenţi acolo erau oameni de vârsta a treia. „Lecţia din 7 aprilie 2009 a fost una deosebit de dură, care a lăsat amprente grave asupra tinerilor. Acum ei pur şi simplu se tem să iasă în stradă şi să-şi apere drepturile în mod paşnic. Tinerii noştri s-au maturizat, poate că înainte de vreme”, spus Balacci.

Activistul susţine că tinerii au mai fost speriaţi şi de faptul că pe mesajele de socializare au apărut mai multe postări, care avertizau că printre protestatari vor fi infiltraţi provocatori, care vor deturna acţiunea paşnică în acţiuni violente. „Este adevărat că la acţiunea de protest au apărut şi reprezentanţi ai organizaţiilor pro-ruse. Dar cei din „Tinerii Moldovei” au transmis un semnal celor din PLDM şi PDM,care după 2 luni de negocieri au făcut tot posibilul ca de la guvernare să fie exclusă cea mai pro-europeană formaţiune politică”, a opinat Balacci.