logo

Tineri pasionați de arta teatrală vor evolua sâmbătă pe scena unui teatru din Chișinău


https://www.ipn.md/ro/tineri-pasionati-de-arta-teatrala-vor-evolua-sambata-pe-7967_1103652.html

La Chișinău se desfășoară un eveniment anual care aduce împreună tineri pasionați de arta teatrală – Festivalul municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE”. Sâmbătă, 30 martie,  trupele de teatru incluse în programul festivalului concurs vor evolua începând cu ora 11.00 la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragialeˮ, transmite IPN.

Până pe 5 martie, trupele interesate au completat formularul de înregistrare. După o analiză a materialelor video trimise, au fost selectate trupele de teatru care au fost incluse în programul festivalului concurs. În perioada 27-29 martie, tinerii participanți au fost implicați într-o serie de trei workshopuri tematice, facilitate de personalități de renume din domeniul artistic. Mihaela Strâmbeanu, Artist Emerit, a moderat workshopul „Arta vorbirii”.  Eugeniu Matcovschi, Artist Emerit, a moderat workshopul dedicat artei scenice. Iar Angela Ciobanu, Artistă a Poporului și Artist Emerită, a condus workshopul „Arta actorului”.

Primăria Chișinău precizează că festivalul le oferă tinerilor actori o platformă valoroasă pentru a-și exprima creativitatea și talentul.

Intrarea la eveniment este gratuită. Rezervarea locurilor se face prin completarea unui formular de înscriere.