logo

Termocom solicită achitarea datoriilor de către proprietarii apartamentelor debranşate


https://www.ipn.md/ro/termocom-solicita-achitarea-datoriilor-de-catre-proprietarii-apartamentelor-debr-7967_1004762.html

Furnizorul de căldură din capitală, SA „Termocom”, solicită consumatorilor deconectaţi de la sistemul centralizat de încălzire să respecte legea şi să achite plăţile pentru energia termică. Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, integral au fost plătite facturile de către puţin peste 50% din consumatorii debranşaţi sau 12 mii de proprietari de apartamente , transmite IPN.

Parţial şi-au onorat obligaţiunile financiare aproape 5 mii de proprietari de apartamente. Nu au achitat facturile pentru încălzire peste 7 mii de proprietari de apartamente deconectate sau aproape 30%.

Consumatorii debranşaţi de la sistemul de încălzire centralizat înainte de luna septembrie 2011, vor achita începând cu 1 octombrie curent 20% din costul energiei termice calculate pentru un metru pătrat al apartamentului. Plata se face pentru încălzirea etajelor tehnice, a subsolurilor şi pentru coloana de încălzire tranzitorie.

Pentru sezonul precedent, apartamentele debranşate datorează furnizorului 6,5milioane de lei.