logo

Termocom a finalizat lucrările la centralele termice pentru noul sezon de încălzire


https://www.ipn.md/ro/termocom-a-finalizat-lucrarile-la-centralele-termice-pentru-noul-sezon-7967_1007970.html

Furnizorul de agent termic din capitală, SA „Termocom”, a finalizat lucrările la centralele termice pentru noul sezon de încălzire. Alte lucrări la magistrale şi reţele termice vor fi finalizate către sfârşitul lunii septembrie, când furnizorul va putea începe sezonul de încălzire, transmite IPN.

Prim-vicedirectorul SA „Termocom”, Vasile Leu, a menţionat, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, că din punct de vedere tehnic reţelele sunt pregătite pentru sezonul de încălzire. Până în prezent, în blocurile administrate de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) lucrările de spălare hidropneumatică şi încercare la presiune au fost executate la nivel de 97% şi au fost semnate paşapoartele tehnice pentru 85% dintre blocuri. În blocurile locative administrate de asociaţiile proprietarilor de locuinţe privatizate (APLP) lucrările au fost executate în proporţie de 54%, iar paşapoartele tehnice au fost semnate la nivel de 24%.

O situaţie mai grea se atestă în cazul blocurilor locative gestionate de cooperativele de construcţie a locuinţelor (CCL), care au executat lucrările corespunzătoare în doar 59 de blocuri sau la nivel de 19%. Paşapoartele tehnice au fost semnate pentru 1% din blocurile cooperativele.

Vasile Leu a mai spus că din cele peste 52 de mii de apartamente din capitală care au datorii pentru agentul termic consumat, doar 16 mi au semnat grafice de achitare a restanţelor. De la 10 septembrie au fost vizitate peste 16 mii de apartamente cu datorii pentru agentul termic consumat şi au fost depuse peste 7 mii de dosare în instanţa de judecată pentru neachitarea datoriilor.