logo

„Termenul rezonabilˮ ar putea duce ţara în criză politică profundă, liderul PL


https://www.ipn.md/ro/termenul-rezonabil-ar-putea-duce-tara-in-criza-politica-profunda-liderul-pl-7965_1004422.html

„Termenul rezonabilˮ de numire a unui prim-ministru, invocat de către preşedintele ţării, Nicolae Timofti, ar putea duce Moldova într-o situaţie foarte dificilă. Cu cât mai mult durează criza politică, cu atât mai mult este afectată imaginea Republicii Moldova, susţine liderul PL, Mihai Ghimpu, citat de IPN.

Preşedintele PL crede că denunţarea acordului AIE şi aruncarea republicii într-o criză politică a fost făcută conştient pentru ca Republica Moldova nu să se integreze în UE. În acest sens,  Mihai Ghimpu a făcut o comparaţie cu anul 1999, când a fost demis Guvernul Sturza. „Acest lucru s-a făcut conştient în preajma Summitului de la Vilnius, din toamna acestui an, aşa cum s-a făcut în preajma Summitului de la Helsinki din 1999, când a fost demis Guvernul Sturza, pentru ca Republica Moldova să nu meargă spre integrare europeană. Dacă atunci nu era demis Guvernul, acum deja eram stat membru al UE”, a declarat Mihai Ghimpu presei.

Anterior, preşedintele ţării anunţa că până pe 5 aprilie va numi o candidatură pentru funcţia de prim-ministru, ca ulterior să spună că acest termen a fost prelungit la cererea fracţiunilor fostei AIE, iar premierul va fi numit într-un termen rezonabil.