logo

Terenul de joacă de la Grădinița Andrieș, din Anenii Noi, amenajat în cadrul unui program susținut de OIM


https://www.ipn.md/ro/terenul-de-joaca-de-la-gradinita-andries-din-anenii-7967_1106654.html

Terenul de joacă de la Grădinița Andrieș din Anenii Noi a fost amenajat prin intermediul proiectului DAR 1+3, împreună cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, primăria din Anenii Noi și membrii diasporei, iar OIM Moldova s-a alăturat inaugurării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al OIM Moldova, locul de joacă este mai mult decât un simplu loc de recreere, el simbolizează angajamentul colectiv de a promova coeziunea socială între refugiații ucraineni și comunitățile locale.

„OIM este dedicată promovării migrației ca o experiență pozitivă și motivantă pentru toți, migranții având un rol crucial în dezvoltarea și îmbogățirea comunităților lor de origine”, a declarat Ester Ruiz de Azua, șefa misiunii OIM Moldova.

„Suntem foarte mândri să avem acest loc de joacă bine echipat, dedicat interacțiunilor incluzive și distractive pentru părinți și copii. Vă mulțumim tuturor pentru ajutor și contribuție”, a declarat primarul orașului Anenii Noi, Alexandr Mațarin.

Proiectul depus de orașul Anenii Noi este unul dintre cele 16 proiecte premiate în cadrul programului guvernamental „Diaspora reușește acasă DAR 1+3”, care a fost susținut de OIM datorită sprijinului financiar al Guvernului SUA.