logo

Teatrul Naţional Mihai Eminescu o readuce pe „Peppi Ciorap Lung” pe scenă


https://www.ipn.md/ro/teatrul-national-mihai-eminescu-o-readuce-pe-peppi-ciorap-lung-7967_1018556.html

Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău pregăteşte o nouă premieră, de această dată pentru copii. Este vorba despre spectacolul „Peppi Ciorap Lung”, care va avea două distribuţii şi va aduce în scenă şi 4 tineri actori, care încă îşi fac studiile. Toţi actorii vor cânta pe viu, versurile fiind scrise de Radmila Popovici-Paraschiv, puse pe muzica lui Valy Boghean, transmite IPN.

Regizorul spectacolului, Petru Hadârcă, care este şi directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Teatrul Naţional nu a avut mult timp în repertoriu o piesă pentru copii. „Copiii însă sunt cei mai fideli spectatori şi sunt cei pe care nu poţi să-i minţi. Ei cred în sinceritatea care vine din scenă. Am început să lucrăm la repetiţii, mai avem încă mult de lucru până la premieră, decorul nu este terminat şi la costume se lucrează”, a spus regizorul.

Ideea de a monta „Peppi Ciorap Lung” a venit de la faptul că anul trecut teatrul a avut un jubileu frumos în persoana Dinei Cocea, care a fost declarată „cea mai bună Peppi a Uniunii Sovietice”. „Pentru a reînvia istoria teatrului, ne-am propus să readucem pe scena teatrului acest spectacol. Sigur în altă viziune, altă energie”, a spus Petru Hadârcă.

Acesta a mai spus că în prezent echipa teatrului numără în jur de 50 de actori talentaţi, care nu întotdeauna sunt încadraţi în toate piesele. De aici, a venit şi ideea celor 2 distribuţii –  muzica, jocul şi ideea spectacolului va fi aceeaşi, dar va fi jucat de 2 echipe de actori diferite.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 27 februarie. Piesa va fi jucată zilnic la ora 12.00 şi 15.00.