logo

Taximetristul care a accidentat mortal doi soţi, trimis în judecată


https://www.ipn.md/ro/taximetristul-care-a-accidentat-mortal-doi-soti-trimis-in-judecata-7967_1025840.html

Taximetristul, care acum trei luni a accidentat mortal, doi soţi pe o trecere pietonală din capitală a fost trimis în judecată. Potrivit oamenilor legii, şoferul a încălcat regulile de securitate a circulaţiei, fapt soldat cu decesul a două persoane. De asemenea, aceştia au constatat că în timpul accidentului taximetristul era în stare de ebrietate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în momentul comiterii accidentului, taximetristul, în vârstă de 22 de ani, se afla în stare de ebrietate narcotică şi conducea cu o viteză de peste 100 km/h. Acesta riscă închisoare de la 7 la 12 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Ca urmare a accidentului, oamenii legii au sesizat serviciul de taxi, unde muncea taximetristul şi au solicitat înăsprirea controlului angajaţilor înainte de plecare pe rută. Totodată, a fost sesizată şi Camera de Licenţiere a Republicii Moldova în vederea anulării licenţei pentru respectivul agent economic.

Accidentul s-a produs la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, pe o trecere de pietoni din preajma pieţei „Calea Basarabiei”. Taximetristul nu a cedat trecerea pietonilor care traversau regulamentar strada şi i-a accidentat în plină viteză. În urma impactului violent, cei doi pietoni, care s-au dovedit a fi soţ şi soţie, au decedat pe loc. Victimele aveau 56 şi, respectiv, 58 de ani.