logo

Tatiana Molcean a fost numită în funcția de secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a ONU


https://www.ipn.md/ro/tatiana-molcean-a-fost-numita-in-functia-de-secretar-7965_1098481.html

Ambasadoarea Tatiana Molcean, reprezentanta permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU și alte organizații internaționale la Geneva, a fost numită în funcția de secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE).  transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a menționat că alegerea Tatianei Molcean în această funcție de top management al ONU, urmare unui concurs competitiv, este o reconfirmare a calităților sale diplomatice și de lider, precum și a cunoștințelor vaste în domeniile de competență ale organizației. De asemenea, este o recunoaștere clară a profesionalismului, a succeselor și realizărilor diplomației moldovenești, a angajamentelor la nivel guvernamental față de agenda multilaterală.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, a opiniat că numirea Tatianei Molcean în funcția de secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite „este o veste excelentă pentru Republica Moldova și o recunoaștere indubitabilă a profesionalismului oamenilor noștri. Tatiana Molcean aduce în această poziție douăzeci de ani de experiență în sectorul public, cu o vastă experiență în cooperare internațională și dezvoltare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Candidatul din partea Guvernului Republicii Moldova este numit de secretarul general ONU, António Guterres, și face parte din Grupul de Management Superior al organizației internaționale

Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele membre, fiind una dintre cele cinci comisii regionale ale Națiunilor Unite. Această platformă multilaterală vine să faciliteze o mai bună integrare economică între cele 56 de state membre din Europa, America de Nord și Asia Centrală, promovând dezvoltarea durabilă și prosperitatea economică prin: dialog politic, negocierea instrumentelor juridice internaționale, elaborarea de reglementări și norme, schimbul și aplicarea celor mai bune practici.