logo

Tarlev propune crearea unui Centru Financiar Internațional în Moldova


https://www.ipn.md/ro/tarlev-propune-crearea-unui-centru-financiar-international-in-moldova-8013_1108123.html

Candidatul la prezidențiale Vasile Tarlev, liderul Partidului Viitorul Moldovei, propune înființarea Centrului Financiar Internațional în țara noastră, după exemplul Elveției și al Singapore, transmite IPN.

Prin deschiderea unei instituții de acest fel, afirmă Tarlev, statul se poate implica în reglementarea activităților rezidenților, prin crearea unui consiliu de supraveghere, din care să facă parte reprezentanți ai autorității și experți internaționali.

Fostul premier este convins că datorită poziției strategice și geografice, Republica Moldova are potențial și a precizat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că a „atras deja specialiști cu experiență în crearea unor astfel de zone legale în Elveția, Kazahstan, Belarus și Emiratele Arabe Unite”.

Programul de dezvoltare a Republicii Moldova propus de Vasile Tarlev se bazează pe liberalizarea economică și atragerea investițiilor, educația și capitalul uman, diversificarea economiei și implementarea proiectelor tehnologice în domeniul financiar.